fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Žen // 27. Novembar

27/11/2018 @ 22:00 - 02:00 UTC+1

300RSD
Žen Klub Feedback

U okviru turneje po južnoj i jugoistočnoj Evropi, jednog utorka u novembru Feedbacku u goste dolazi

ŽEN!!!

ŽEN razigrano razbija seksualne stereotipe i povezuje granice audio i vizuelne umetnosti, evocirajući putovanja kroz vokalnu harmonizaciju potopljenog u progresivnu simbiozu gitare, basa, bubnjeva i sinteva. Ako bismo pokušali da ih definišemo po žanru, najbliža bi bila složena forma indie-rocka, korz koju se prožimaju različiti stilovi i žanrovske karakteristike od post-rock do shoegaze, matematike, vintage sinthwave i eksperimentalne elektronike.

Audio-vizuelni ženski kolektiv ŽEN počeo je 2010. godine u Zagrebu, gde su pronašli svoj kreativni dom u AKC Medika. Njihov debi ‘I onda je sve počelo’ (2013) objavljen pod kvir feminističkom etiketom Unrecords iz Beča i drugi album ‘Jantar’ (2015) objavljen je kao kolaboracija između Unrecords i francuske nezavisne etikete Voks Projekat, učinio ih je jednim od najznačajnijih bendova eks-JU regiona. Poslednjih godina, ŽEN je nastupao na mnogim velikim evropskim festivalima (Europavok, Boje Ostrava, Nedelja Talina, INmusic, Dobrodošli u selo, Bečki talasi …) i klubovima od Baltika do Balkana, od reke Vistula do Atlantskog mora. 2017. godine pridružili su se slovenačkoj Moonlee Records i u novembru 2017. objavljen je njihov treći album “Sunčani ljudi”.

“Dopremite vaša mala, izmučena tela željna neke druge logike postojanja i mrcvarenja na još jedan predugo očekivani koncert Žena. Koja li će vas muka naterati uopšte nije bitno, važno je da se bitka rasplamsala i da plamen polako guta vašu kućicu. A tamo, na zgarištu ledenog ognjišta, gde bespomoćni bauljate zanemoćali od obesti prema svojim žudnjama, Žen gazi prkosnim pesmama o ljubavi, prijateljstvu, hrabrosti… O svemu što se u opustošenim predelima vaših jadnih refleksija i jalovih introspekcija na kraju ispostavlja kao fatamorgana, uobrazilja, opsena, priviđenje, himera, prikaza ili iluzija. Neka bude prikaza! Zbog nakaza. Zauzdajte paranojom isfronclane identitete i kakvi god da vam se užasi roje po glavama, mogu samo da vam obećam, a to nije malo, da vam Žen neće dozvoliti da poverujete u ono baš najgore.

Naravno, i mega integrisane pičkice su dobrodošle.”

fb: www.facebook.com/xzenxzen
bc: xzen.bandcamp.com
yt: www.youtube.com/playlist?list=PLqH5f4rhCVNtQBsWtcMhGE0KSTsQ-JdY7
www.youtube.com/playlist?list=PLqH5f4rhCVNvQ4yZkbozF7uDNvfNoqsrk

Upad: 300rsd

Vidimo se!

Details

Date:
27/11/2018
Time:
22:00 - 02:00
Cost:
300RSD
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1948603158560720/

Organizer

Žen

Venue

Feedback
Balkanska 2a
Niš, Serbia
+ Google Map
Website:
klubfeedback.com