Dok traju zalihe…

Dok traju zalihe…

Tekuća sezona u Feedback-u trajaće još (samo) puna dva meseca. Zato nemamo mnogo vremena za razgovore o vremenu. Prepuštamo se mirisima sezonskog cveća i iščekujući dugo festivalsko leto đuskamo uz prolećni gruv.

Ne šalimo se, zaista, uvereićete se u to ako 04. aprila dođete na koncert Ljubičica.

A na borbu protiv metafizičke studeni pokrenuće vas najtopliji niški bend – Novembar koji se koncertom 05. aprila zvanično oprašta od publike i u amanet novim (a i starijim) pank generacijama ostavlja novi album.

Već sutradan, 06. 04, nabijeni adrenalinom zategnite pertle i istrčite dobru kilometražu od oldschool-a do najnovijeg techno-a. Rutu vam iscrtavaju gramofonskim iglama Encoder-Tektonika.

Ne brinite, imaćete vremena da se odmorite do četvrtka, 11. aprila, kada će vas bend There. ispuniti nepatvorenom kosmičkom energijom.

A uz to, ovim putem vas blagovremeno obaveštavamo (nemoj-posle-nismo-znali-zonfić) da se 12. 04. dešava nešto na šta se duuugo čekalo – freestyle hip-hop rokačina pod nazivom Vam Dam Jam.

Dan posle (13. april) dogodiće se nešto mnooogo više od zabave. Mix pult Feedback-a isijavaće najvrelijim plesnim zvukom., jer nastupaju braća Gavrilović (Niš) i braća Đelić (Beograd), zvani prosto – profesori klabinga!

I, ako ste ikada pitali kako zvuči 25 godina iskustva u niškom andergraundu, čućete od Gospodina Pinokija u četvrtak, 18. 04. Proslavu svog jubileja obeležavaju novim spotom Totalna bruka i upotpunjuju gostovanjem bendova Hazel i Grešnici.

Petak, 19. april ubeležite u svom kalendaru kao dan kada će se sve vaše telesne čestice pretvoriti u čisti ritam jer po drugi put u ovoj sezoni nastupaju MKDSL i Peđa Milutinović.

Sve to je potrebno da biste:

20. 04, neopterećeni zakonima fizike poleteli u visine pod dejstvom beat-ova kojima vas (raz)nose Mirko Lazarević, Techa & Betomeng pod etiketom Music Reactions.

…i u nedelju (21. april) uplovili vođeni zvucima produhovljene avangarde koju vam prezentuju Terror Couple i Ludwig Ludwig.

A kada sve to prođe shvatićete u petak, 26-og, šta je to tačno katarza kada vas zanese i uznese blagi drhtaj žica akustične gitare jer sve to može i bez naglih pokreta, a kako – pokazaće vam Stray Dogg uz podršku Mark Raineya!

Sutradan, 27-og, srešćete se sa starim znancem, C-More (DJ iz Berlina) je sad već nešto više od običnog gosta, te u njegovoj režiji dogodiće se SUTORMANIA preparty.

Na kraju će se stvari spontano otrguti u beskrajnu slobodu poigravanja u kojoj pravce, staze i puteve određujete SAMI! Zato, krenite već sada da ih tražite da biste spremni za improvizaciju 28. aprila stigli na Feedback session Vol. 5 koji će ovoga puta biti prigodna priprema za obeležavanje Svetskog dana džeza (30. april).

Naravno, to nije sve, sredinom meseca vas očekuje novo izdanje podkasta From the BASE(ment)!

Ostanite na našoj uzburkanoj frekvenciji!

…dok traju zalihe 😉

Piše: Ana Bjes