Gastarbajt-metal atrakcija: Pero Defformero u petak u Feedbacku!

Gastarbajt-metal atrakcija: Pero Defformero u petak u Feedbacku!

Kao što smo već najavili, pioniri folk-metala, Pero Defformero, nastupiće posle skoro dve godine u Nišu. Koncert će biti održan ovog petka, 22. februara u klubu Feedback, sa početkom od 22 sata.

Legendarna prekvalifikovana folk-metal supergrupa, ovog puta dolazi u Niš u okviru sveopštenarodne turneje, kojom slavi 25 (sada već 26) godina bivstvovanja na narodnoj sceni. Pero Defformero nam donosi gastarbajterski metal, pun društvene kritike kroz humor i karikiranje balkanske turbo-folk muzike, koji iako kroz zafrkanciju, pokazuje zube u svoj svojoj oštrini. Njihove legendarne evergreen hitove poput “Gotičarka”, “Gastarbajter”, “Metal Sviraću”, “Hipster”, “Došli smo do kraja puta” i mnoge druge sigurno je svako čuo u nekom čudnom satu nekog dobrog aftera.

“E pa drage Nišlije, došao je red i na vas da sa nama duvate svećice! Kao što već verovatno znate, naš mali kolektiv je u slavljeničkoj fazi, preciznije, obeležavamo četvrt veka ovog defformisanog kolektiva. Budite slobodni te nam se pridružite u igraonici Feedback, gde ćemo 22.02.od 22 sata zajedno sa vama proslaviti naš rođendan!”, poručuju članovi benda, pred predstojeći koncert u Nišu.

Tokom pomenutih 26 godina karijere, bend je objavio tri albuma (Pero Defformero (1995), Undergrand (2009), Jer To Liči Na Taj Način? (2014)) i učestvovo na kompilaciji Neki noviji klinci (2007) s pesmom Jaroslava, a broj izdanja benda se meri sa brojem erekcija penzionera od momenta odlaska u penziju pa sve do smrti, što međutim, nikako ne umanjuje veoma visoki stepen lošeg kvaliteta…

Planovi benda za ovu godinu (kao i za sve prethodne) su veliki: da se snimi hit koji će ih konačno vinuti do samog dna svetske estrade!

Pero Defformero čine Goran Biševac (mašinovođa), Saša Friš (mašinski tehničar), András Ispán (elektroničar) i Luka Jelisavčić (građevinski tehničar).

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 700 dinara mogu se kupiti u CD Sound music shopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Energy music shopu (TPC Kalča-prizemlje), Vintage Shopu (Davidova 9), turističkoj agenciji Galileo tours (Nikola Pašića 35) i pivnicama Nemir (Učitelj Tasina 17) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta ulaznice će koštati 800 dinara.

FB EVENT:  https://www.facebook.com/events/289160668458201/