U klubu Feedback dupli koncert Nikole Vranjkovića

U klubu Feedback dupli koncert Nikole Vranjkovića

Nikola Vranjković održati će sa svojim bendom dva koncerta u Nišu 7. i 8. marta u klubu Feedback sa početkom u 22h. Cena karata u pretprodaji biće 800 dinara.

Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog benda Block Out-a, Nikola Vranjković, do sad je objavio samostalno debi “Za ovde ili za poneti” (2001). Nakon raspada matičnog benda, objavio je mini album “Bremeplov” (2014). U novembru 2017. godine dupli album “Veronautika” koji je u velikom broju medija glasovima publike i novinara proglašen albumom godine. Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na ovaj ili onaj način traje preko dvadeset i pet godina, kao nesvakidašnji primer povezanosti umetnika i verne publike mimo svih trendova.

Najnoviji spot Nikole Vranjkovića za pesmu “Marburg (hommo epilepticus)” sa aktuelnog albuma “Veronautika”. Nikola je autor muzike i teksta, a pesmu “Gdje smo se mi to sreli” koju čujemo u uvodu napisao je Vitomir Vito Nikolić. Za potrebe spota je korišćen jedan od retkih snimaka gde pesnik čita svoju poeziju. Video je režirao i montirao Miloš Macanović i traje 12 minuta. Sniman je na nekoliko lokacija u Beogradu, Mariboru, Kopenhagenu… kao i na Vranjkovićevim koncertima u Kragujevcu, Nišu, Požarevcu, Beogradu.

Nikola Vranjković dobitnik je nagrade „Strune od svetla“, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok muzici. Uz Nikolu Vranjkovića, na koncertu u Nišu nastupiće i sastav u kome su: bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Pretprodaja ulaznica za koncert nikole Vranjkovića kreće od 1. februara, i prodavaće se na zvaničnim prodajnim mestima kluba Feedback: Galileo Tours, Nikole Pašića 35 i Vintage Shop, Davidova 9.