fbpx
Vremenska prognoza za jan/feb 2019: u Feedback-u je najtoplije!

Vremenska prognoza za jan/feb 2019: u Feedback-u je najtoplije!

Nova godina za Feedback ima posebno značenje. Dođe taj neki period kada svi sumiraju utiske, sažimaju iskustva i kreću u nove pobede. A mi o kraju ni ne pomišljamo a početak je daleko za nama jer se sezona 2018/19 zahuktava punom parom. Šta da vam pričam kad i sami znate da je u ovo doba godine, tradicionalno, u našem podrumu uvek najvrelije!

Kao što je bilo i najavljeno, praznik smo proslavili kod kuće sa ekipom Roots Alt. Ni sutradan, naravno,  nismo odmarali. Kako to obično biva u našim krajevima, došla nam je u goste vrlo bliska familija – ekipa Funk soul brothers. Ti naši burazeri uvek na dar ponesu najuzbudljiviju plejlistu za celonoćno đuskanje.

Nakon tog, da tako kažemo, kondiciono vrlo zahtevnog slavlja, imali smo svega par dana za rifrešovanje u miru božjem uz rasol, prasetinu, sitne kolače, ceđene citruse, suvo voće itd…

Dok krckamo zalihe zimnice, pada nam na um da treba žestoko zagristi u Novu 2019-u. A ona će, po svemu sudeći, biti prava poslastica.

Pred vama je novi kalendar događaja, bolje reći – ugođaja, a kao i uvek, na meniju je vrlo raznovrsna ponuda. Mi, vazda domaćinski nastrojeni,  već sada imamo osmišljen plan o tome kako ćemo vas zabavljati sledećih dva meseca. I kažemo:

nek’ muzika bude s vama i u 2019-oj!

U daljem teksu možete pročešljati kroz radne dane (i noći) našeg kluba za naredni period, pronaći informacije o izvođačima, pojedinačnim performansima i preslušati muzička ostvarenja koja će se nalaziti na repertoarima.

04. 01. Arnold Layne & Alhemija

Bend koji posle 18 godina od svog poslednjeg izdanja pokazuje kako se dostiže puna stvaralačka zrelost. Album „Jednom nogom u grobu“ dokazuje da na putu opstanka u rokenrolu nikako ne smete dozvoliti da se konzervirate u vremenu.

05. 01. Noise Unit

U pitanju je muzička organizacija koja 29. 12. protekle godine beleži svoj prvi nastup u Feedback-u. Tada smo shvatili smo da je ovo prava muzika za uroniti u duboku zimsku noć. Rezidenti Mario i Perk su se i ovoga puta potrudili da nam za mix pultom predstave još jednog renomiranog gosta iz sfere elektronske muzike – a to je Alienated Mike!

09. 01. Dimitrije Dimitrijević

To je već ono pravo usviravanje u stvarnost, svima potrebno u periodima novih početaka, muzika koja drži flou tako da ne odlebdiš mnogo daleko od tla. Neće da te baci na patos, ali učiniće nešto drugo što će da te protrese i uznese podjednako katarzično.

10. 01. TOOL tribute

Još jedna od situacija u kojima Feedback postaje pozornica, kada svi uglavnom dolazimo da vidimo koliko to liči na „ono pravo“. Zasigurno znamo da se ovako nešto retko viđa jer, krenuti stopama (i rifovima) jednog od najkultnijih, najopskurnijih i najprogresivnijih bendova današnjice svakako jeste podvig u samom startu!

11. 01. Dica & Waveritza

Potrebni su: šljašteći outfit i izdržljivi tabani, jer vreme je za DISCO!

12. 01. Betomeng & Guests Vinyl night

Betomeng, član organizacije Music Reactions nastavlja svoju rezidenturu u našem klubu i vernu publiku „čašćava“ specijalnom poslasticom u vidu vinyl session-a na kome nastupaju još: Nenad Mihajlović i Igor Antić.

18. 01. Majdan/Organizam

Biće to žurka u kojoj celo tvoje telo postane svesno sebe jer: misli ples!

20. 01. Into the Pit #6

Pažnja!

tvrdoCOREno! oCORElo!

Važna napomena: Klizav teren! (jer oznojićete se već na samom ulazu)

25. 01. Iskaz/Cepeni ćunci

Shvatićete da između sevdaha i panka granica je tanka!

26. 01. DJ Ceka & DJ Kontroverzni

Pomislićete da je već stigao jul, ali ne, to vas Afrika mami da zaigrate crni ples i pobedite tu dugu, hladnu zimu u sebi.

31. 01. Elizabete Balčus

U goste nam dolazi egzotika sa severa Evrope.

01. 02. Synchronicity (Arcane Requiem)

Na samom pragu februara održava se događaj koji je početkom decembra otkazan silom prilika.  Ovo će biti prvi d’n’b/break beat događaj u našem klubu u tekućoj godini.

02. 02. Back 2 house

Ovu ekipu već vrlo dobro znate svi vi poštovaoci elektronske muzike u andergrundima Niša, zato ćemo vam reći samo: carpe ritam!

07. 02. Proces

Kada Davidovom ulicom prolaze tako lepe seje, njišući se u SKAkutavom ritmu, to znači da se u Feedback-u dešava nešto zaista kultno! Ne propustite!

08. 02. TTTuristi

Muzika koja putuje isključivo alternativnim pravcima, ispituje nove staze, krivine i strmine na putu do srca slušalaca a konačno odredište uvek bude: čista emocija!

09. 02. Miloš Ilić – All nighter

Jedan od članova ekipe Roots Alt ima samostalni, celovečernji performans – skoro pa puno radno vreme ”u kancelariji“ predat kontrolerima služi narodu željnom kvalitetne elektronike!

14. 02. BestBeat

E pa, svi vi zaljubljeni(ci) u dobru muziku, oldies romantiku i prefinjeno mangupiranje na svetski dan ljubavi bićete sasvim u svom elementu jer dolazi The Beatles tribute! Obradujte sebe i sebi dragu osobu, prepustite se, opustite i, kako pesma kaže: come together! 😉

15. 02. TBA

Tri slova koja znače: fenomenalan provod!

16. 02. Music Reactions meets Level Delta

#OnoKad Niš zazvuči kao Berlin!

22. 02. Pero Defformero

Sve to jeste obična sprdnja ali pokazalo se da je ova ekipa veoma ozbiljna čak  i kad se zeza! Pravi fanovi to već vrlo dobro znaju, a svi ostali imaju prilike da se uvere u nonšalantnu virtuoznost spajanja nespojivog.

23. 02. Roots Alt

I na kraju, kada želimo da dosegnemo suštinu, shvatimo da u korenu svega jeste: BEATstvo!

*Za sve detaljne informacije o pojedinačnim događajima (prodajnim mestima, cenama ulaznica, satnicama i sl) pratite apdejtove na facebook stranici kluba:

https://www.facebook.com/klub.feedback/

Stay tuned!