fbpx
U vašem mesečnom horoskopu za decembar zapisano je – FEEDBACK!

U vašem mesečnom horoskopu za decembar zapisano je – FEEDBACK!

Kalendar 2018. godine uskoro „cepa“ isvoju poslednju stranicu koja je  u Feedback-u do vrha popunjena raznovrsnim muzičkim ugođajima. Neki ključni datumi već  su „precrtani“ a neki obleženi nestrpljivim očekivanjem. Početak i kraj za nas ne postoje (naročito kada su u pitanju godine), zato sve što imamo da vam ponudimo je kontinuirana uzburkana frekevencija, talas koji se širi i ne popušta pred  izazovima vremena i prostora.

Znate o čemu govorimo ako ste 1. decembra prisustvovali događaju pod nazivom Betomeng  All Night Long. Organizacija Music Reactions predstavila je sve svoje rezidente i na praktičnom primeru pokazala šta je suština tehno muzike. Kako to Ivica Ljubić (Betomeng) sam kaže, imali ste priliku da doživite pravo „muzičko putovanje u mestu.“

Koliko tek daleko i najdalje može da se ode dokazao je 7. decembra čuveni  MKDSL u duetu sa bubnjarem Peđom Milutinovićem. Oni su na 1001 način, u neprekidnom, nezaustavljivom nizu časova koji su prestali da se broje, sve prisutne odveli u ludu plesnu avanturu. Sva postojeća muzika koju ste ikada čuli, doživeli i zamislili sabrala se u živu sliku, u opipljiv doživljaj.

I već sutradan (8. decembra), ako ste se pred silinom nesvakidašnjih  muzičkih iskustava našli potpuno u čudu, Luka Concrete vas je vratio u balans. I to je jedan sasvim uigran, efektan i funkcionalan mehanizam zvan old school techno!

A nedelja (9. decembar) bila je prilika da se instrumentalna muzika ispolji u svom punom izražaju, tvrdo i teško, a opet usvoj svojoj melodičnosti na granici između melanholije i besa. Dovoljno je reći dva kjučna imena, a to su: Fluid Underground i Brigand!

U sredu (12. decembar) zagrejali su vas hitovi planetarno poznatih Arctic Monkeys-a da luda energija i sav potreban vajb budu na vrhuncu potrudio se tribute band Stereo Deficit koji su u naš klub došli upravo zato što ste ih vi, draga publiko, prepoznali kao majstore muzičkog šoua. Zato ste se i potrudili  da Niš u bojama Feedback-a sija kao London!

Naravno, to nije sve, ono pravo tek sledi:

Već u petak, 14. decembra u domaćinskoj i prisnoj atmosferi čućete vrcave stihove i pevljive rime u strogom diskursu pank poetike. Bolesna Štenad nakon godinu dana ponovo su u našem klubu i sa sobom donose osveženje na srpskoj sceni, bendu usponu – Navy ne obećava!

U subotu 15. decembra svi tvrdokorni klišei, predubeđenja i predrasude biće raspršeni: Шаблон organizacija iz Subotice osvežava elektronsku scenu, a na koji to način uverićete se ako s punom pažnjom propratite ovaj događaj na kome nastupaju: Dusan Lilić, Neomodern i Flesh Community.

I ako mnogi misle da je sav taj pravi rokenrol odavno postao istorija, biće razuvereni svirkom Električnog orgazma koji na turneji po Južnoj Srbiji promovišu novialbum „Gde smo sad?“ dokazujući da opstanak pravih vrednosti jeste cilj svih naših izgaranja i u prošlosti i u sadašnjosti, a tek naročit izazov budućnosti. Da su ovi majstori rokenrola na pravom mestu u pravo vreme, dokazuje činjenica da je ovaj koncert rasprodat i da se svirka ponavlja već nedelju dana kasnije, 23. decembra – ista meta, isto odstojanje.

Svakako, najveće metafizičko pitanje koje nas prati na svim kretanjima u prostoru i vremenu jeste: kako stići do suštine? Ako volite da vas „vozi“ spiritualni ritam opskurnog drum’n’ bass-a i u njemu pronalazite svrhu svog beat-stva, imate priliku da 21. decembra doživite Synchronicity- Arcane Requiem!

Naravno da to nije dosta, zato te večeri sakupite svoju iskonsku energiju za sutrašnji all night događaj jer DJ SPIRKO nastupiće u našem klubu u subotu, 21. decembra!

U svemu tome moć improvizacije je tako potrebna, neophodna veština, a kako se ona koristi i praktikuje pokazaće vam Jayus Jazz 27. decembra.

Sutradan vas očekuju majstori garažnog zvuka, posle tačno godinu dana ponovo u gostima, pred vas svoje sirove emocije istrišu Straight Mickey and the Boys! Ovoga puta nam donose nove pesme sa novog albuma koji samo što se nije skuvao, čekamo vas da ih preslušamo zajedno!

Posle ovog spektakla, Noise Unity  29. decembra sprema nešto zaista posebno za sve one koje kraj godine asocira na ludo ubrzanje. Pored Maria Kujačića i Marka Perkovića niška publika moći će da uživa u beat-ovima renomiranog tehno izvođača Hristijana Stojanovskog. Dođite da “zabiberimo” 2018-u na najžešći način!

I, uvek nekako stižemo do zaključka da je ona najdublja i najskrivenija osećanja gotovo nemoguće izraziti rečima zato za one kojima je (d)uhom najlakše da se užive u stvarnost predstavljamo doček 2019. U pravoj atmosferi dočekajte Novu godinu uz omamljujuće zvuke naših domaćina. Kod kuće vas čekaju Roots Alternative!

Ima tu naravno, još tajnih „začina“ kojiće decembar u Feedback-u obaviti primamljivom atmosferom . Stoga, za sve „apdejtove“ događaja pratite našu fb stranicu:

https://www.facebook.com/pg/klub.feedback/events/

Za sve detaljnije  informacije o izvođačima, njihovoj muzici, o tome kako je bilo i kako će tek biti – najbolji način je da u ponedeljak 17. decembra slušate naš podkast From the Basement. Druga u nizu radijskih emisija realizovanih iz dubina našeg podruma donosi vam novu plejlistu, zanimljive info-e i niz drugih iznenađenja.

Rano je još da vam poželimo srećnu Novu godinu jer:

ČUĆE(MO) SE TEK!